Drukuj
Kategoria: Kulinaria
Odsłony: 290

Truskawkowy koktajl mleczny

Składniki na 2 filiżanki:

  • 250g świeżych truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 250 ml półtłustego mleka
  • 4-5 gramów dobrej jakości lodów truskawkowych

Sposób przygotowania:

Umyj truskawki oczyść i posiekaj. Włóż do miski, posyp cukrem i dodaj ekstrakt wanilii. Tak przygotowane umieść w lodówce na godzinę. Po tym czasie truskawki wraz z sokiem zmiksuj wraz z mlekiem w blenderze. Dodaj lody i zmiksuj ponownie. Podawaj w wysokich szklankach udekorowane truskawką.

 

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/J2gktkqTURBXy82OTU3ZDA2MTA4M2U5ODBhNjYwNDFiNTBkYjc0Nzg0Yi5qcGVnkZUCzQOEAMLD

Źródła: Ofemin