-
Kategoria: Gotowanie
-
Opublikowano: sobota, 04 maj 2019 17:49
-
Beata Jędrzejak
-
Odsłony: 2166
-
Drukuj
Czekolada to jeden z najczęściej używanych składników deserów.
Nadaje im wyrazistości i balansuje smaki całego dania. Aby nadać im pożądaną konsystencję często konieczne jest rozpuszczenie czekolady. Źle lub za szybko rozpuszczona może zrujnować nawet najlepszy deser. Czekoladę można rozpuścić na kilka sposobów. Wypróbuj wszystkie i wybierz najlepszy dla siebie!
Czytaj więcej...
-
Kategoria: Gotowanie
-
Opublikowano: sobota, 04 maj 2019 17:29
-
Beata Jędrzejak
-
Odsłony: 1224
-
Drukuj
Większość z nas odcedza makaron po gotowaniu, a pozostałą wodę wylewa do zlewu – w końcu, do czego mielibyśmy ją wykorzystać? Okazuje się, że w ten sposób popełniamy błąd. Pozostały płyn może nam się jeszcze przydać.
Czytaj więcej...